PUBER & STUDENT

 

HELP WAT MOET IK KIEZEN, EN WAT PAST ECHT BIJ MIJ ?

 

STUDIO STERKK werkt veel met pubers & studenten. Keuzes maken, ambities, combineren van verschillende activiteiten (plannen), inzicht in competenties, sociale media gebruik, prioriteiten stellen, allemaal zaken waar ze mee te maken krijgen. Het heeft onder andere te maken met het puberbrein. En daar kunnen kinderen en ouders soms wat hulp bij gebruiken.

 

Ooit wel eens van de puberijsberg gehoord?

De puberijsberg wordt als metafoor gebruikt voor het puber zijn. Het model bestaat uit vier lagen, waarvan alleen het eerste, bovenste laagje zichtbaar is. Zoals ook alleen het topje van een ijsberg te zien is en de rest zich onder water bevindt. Het topje is het gedrag wat een puber laat zien, dat is zijn imago. In de lagen daaronder liggen zijn gevoelens, behoeften, kwaliteiten en talenten. Hoe mooi zou het zijn als een puber niet alleen die top herkent, maar ook de lagen eronder? En daar gaan we onder andere mee aan de slag.

 

stress O faalangst O negatief zelfbeeld O geen grenzen aangeven voor jezelf of de ander Oniet over gevoelens durven of willen praten O slaapproblemen O slechte concentratie O geen energie O twijfelen O moeite met de overstap naar een andere school en of studie O extreem druk gedrag O veel hoofd- en buikpijn zonder medische reden O klachten door een ingrijpende gebeurtenis O scheiding

 

Je krijgt direct concrete handvatten en je zult na een of twee trainingen al een positieve stap maken!