MINDFULNESS

'Ik heb even aan mijn vriendinnetje geleerd hoe je moet stilzitten als een kikker'.

 

MINDFULNESS

 

Zowel kinderen als volwassenen krijgen tegenwoordig veel prikkels te verwerken. Er kan veel drukte in en om ons heen zijn en soms is dat letterlijk te veel.

 

Het is prettig als je als kind zelf in staat bent te ontspannen en als je over vaardigheden beschikt om 'een hoofd vol gedachten' tot rust te brengen, zodat je jezelf goed staande kunt houden in een steeds complexer wordende wereld. Ook is het prettig om als kind te leren hoe je met fijne en lastige gevoelens om kunt gaan zonder er helemaal door meegesleept te worden of je steeds maar zorgen te maken. Een onmisbare vaardigheid in een wereld waarin zoveel mogelijkheden, afleiding en prikkels te verwerken zijn.

 

Mindfulness leert kinderen bewuster om te gaan met hun aandacht en met stressvolle gebeurtenissen, waardoor kinderen zich beter kunnen concentreren en beter met spanning en problemen kunnen omgaan, op school en thuis.

Tijdens de mindfulness lessen worden er praktische oefeningen gedaan deze zijn gericht op bewustwording en het schakelen met de aandacht op een vriendelijke, milde manier.

 

Hierbij wordt gewerkt met bewustwording van:

  • adem
  • lichaam
  • opmerken van gedachten
  • opmerken van emoties
  • aandachtig luisteren
  • aandachtig bewegen
  • stil zijn

 

Programma

De induviduele mindfulness lessen bestaan uit zes lessen van zestig minuten

De lessen zijn geschikt voor kinderen vanaf groep 5. Om de Mindfulness eigen te maken wordt de kinderen gevraagd thuis elke dag vijf minuten een stilte oefening te doen.

De kinderen ontvangen een werkboekje waarin de kern van iedere les is weergegeven en enkele suggesties voor aandachtsoefeningen thuis.

Onderzoek toont aan dat kinderen hebben op verschillende manieren baat bij de training in de klas. Voor het Publieksverslag kunt u contact opnemen met STUDIO STERKK.

Copyright © All Rights Reserved.