DE GELUKSKOFFER

 

DE GELUKSKOFFER

Het klinkt misschien raar, maar gelukkig zijn kun je leren. Wanneer voel jij je gelukkig? Waar word jij blij van?

Een complimentje, als iemand lief voor je is of als iets is gelukt en je trots bent. Als je zelfvertrouwen hebt en positief in het leven staat, kun je meer dan je denkt.

 

Ieder kind een eigen gelukskoffer

Tijdens de gelukslessen ontdek je waar jij gelukkig van wordt en vul je je koffer met positieve bagage: je maakt een eigen koffer vol geluk.

De Gelukskoffer is een wetenschappelijk onderbouwd lesprogramma. In zes lessen van een uur werken de kinderen aan een solide, zonnig eigen gedachtegoed. Geluk kun je leren!

 

Filosofie Gelukskoffer:

Kinderen met zelfvertrouwen staan steviger in hun schoenen en hebben een positiever beeld van zichzelf en van de wereld om hen heen.

Het programma is geschikt voor kinderen van 7-13 jaar.

Voor meer informatie kijk op www.gelukskoffer.nl

 

Achtergrondinformatie

Wetenschappelijk onderzoek!

Wetenschappelijk is bewezen dat gelukkig zijn belangrijk is. Onderzoek heeft aangetoond dat 40% van ons geluk te beïnvloeden is door ons gedrag en onze manier van denken.

Ook is aangetoond dat gelukkige kinderen meer energie hebben, makkelijker relaties met anderen aangaan, beter met tegenslag kunnen omgaan en minder vaak ziek zijn. Kinderen die herkennen waar zij gelukkig van worden en geluk kunnen toelaten, hebben meer innerlijke kracht en vertrouwen in zichzelf. Voor de wetenschappelijke onderbouwing maakt de Gelukskoffer gebruik van interventies waarvan bewezen is dat zij bijdragen aan geluk.

 

Universiteit van Leiden

Om het daadwerkelijke effect van de lessen te meten heeft de Gelukskoffer in samenwerking met de Universiteit van Leiden diverse onderzoeken gedaan. Voor deze onderzoeken is gebruik gemaakt van de meetinstrumenten van de Erasmus Universiteit.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het geluksgevoel van mensen voor 40% kan worden beïnvloed door hun eigen handelen (Lyubomirsky, 2007).

Gelukskoffer wil met haar lessen in geluk kinderen helpen hun geluksgevoel en daarmee hun welbevinden te vergroten. Dit doen wij op basis van een wetenschappelijk onderbouwd lesprogramma, gebaseerd op interventies uit de positieve psychologie.

De methoden die we in de lessen gebruiken zoals positief denken, dankbaar zijn, mindfulness en toekomstdromen zijn effectief gebleken als het gaat om het bevorderen van welbevinden.

 

Copyright © All Rights Reserved.